Феновете на "Ботев" (Пловдив) поставиха сериозен ултиматум на треньорския щаб и футболистите преди гостуването на Етър. Дербито от 18-ия кръг на Източната "Б" група е в събота от 15:30 часа на стадион "Ивайло", а преди него "канарчетата" заемат 6-ото място, изоставайки сериозно от "виолетовите", които са на върха.

Снощи бултрасите имаха среща с ръководството на тима, след което публикуваха декларация на сайта си bultras.com:

"Ботев" (Пловдив) трябва да победи тази седмица Етър и нищо друго не съществува като вариант пред треньорското ръководство и клуба. Ако играчите не преосмислят отношението си към най-стария футболен клуб и всички в него не се вземат в ръце и не почнат да се отнасят професионално със задълженията си, тогава няма как да говорим на един език.

Ние никога не сме спирали да сме с "Ботев" и няма и да спрем, но ако някои иска да получи нашата подкрепа трябва да я заслужи. Спрете да мислите, че "Ботев" може да остане още една година в "Б" група, избийте си го от главата. Ако трябва - умрете на стадиона, умрете на терена, но "Ботев" трябва да е в "А" група навръх 100- годишния си юбилей. Думите, вече нямат значение, победите ще говорят вместо вас.

Затова ние се борихме 10 години с изчадието Христолов? 10 години се борихме, защото подкрепяхме винаги двата цвята и това ни държа будни. Искаме това, което заслужаваме, това, което Пловдив е искал винаги. Искаме "Ботев" на върха, искаме "Ботев" да побеждава софийските отбори, искаме професионалисти, за които парите няма да са водещи, защото ще бъдат подкрепяни от най-вярната публика.

Ако някой не разбира смисъла от това да си в "Ботев", да се събуждаш с "Ботев", да живееш с "Ботев" и да заспиваш с "Ботев", то тогава не си за нас. Нека да подкрепим "Ботев" в мача с Етър заради себе си, заради трибуните и заради това, че винаги сме били зад емблемата.

Трибуна Изток