Част от лидерите на ЦСКА начело със Спас Делев предотвратили сериозен скандал. Нападателят заедно с Костадин Стоянов, Борис Галчев и Иван Бандаловски се противопоставили на останалите си съотборници, които били готови за бойкотират тренировки. Причината е решението на ръководството да спрат премиите за всеки отделен мач, а да се плаща само при спечелена титла или купа. Напрежението обаче остава факт, тъй като в отбора започва разделение на групички заради големите разлики в заплатите.

Повечето футболисти имат контракти отпреди 1-2 години, в които фигурират суми ненадвишаващи 10-12 хиляди лева. За тях досегашната бонусна схема им осигурява значително завишени месечни възнаграждения. Новите лидери в тима в лицето на Спас Делев, Коце Стоянов, Галчев и Бандаловски обаче имат нови договори или водят преговори за такива. Заплатите им са вдигнати чувствително до 2-25 хиляди лева, но при условие, че допълнителни бонуси ще им бъдат изплащани само при спечелен трофей, а не след всяка победа.

Мнозинството от отбора искало да инициира среща, на която да поиска от шефовете да бъде запазена старата схема на плащане. Играчите се събрали, за да решат какво точно да поискат от ръководството, но не стигнали до консенсус. Делев, Костадин Стоянов, Галчев, Бандаловски и част от останалите подкрепили шефовете в намерението им да променят финансовата политика, с което обаче си навлекли гнева на останалите в съблекалнята, пише "Меридиан мач". Ощетените футболисти дори коментирали възможността да бойкотират тренировки./БЛИЦ