Халфът на Славия Мичел Бургзорг ще продължи кариерата си в Казахстан, информира „Тема Спорт“. Холандецът е получил изгодно предложение и ще го приеме. Още повече, че той не попада в плановете на ръководството на „белите“ за пролетта. В момента футболистът води преговори за прекратяване на договора си, за да може новият му клуб да го вземе като свободен агент.
 
В същото време стана ясно, че Славия ще тества над дузина играчи на петдневен тренировъчен камп след края на есенния дял от шампионата. Футболистите са от „А“, „Б“ и „В“ групите. Ще има и 3-4 чужденци. Те ще направят няколко тренировки с „белите“, а на 19 декември от 13:00 часа ще участват в контролната среща между Славия и младежкия национален отбор до 21 г. в Сандански.
 
Основната част от играчите на „белите“ ще бъдат разпуснати от треньора Иван Колев веднага след утрешния мач от „А“ група с „Левски“, който е последен за двата тима за футболната есен. В лагера на славистите, който започва на 15 декември ще се включат и част от юношите на клуба. Очаква се пристигането на ляв халфбек от Холандия, както и Славчо Шоколаров, който в момента е свободен агент. Най-вероятно сред пробваните играчи ще бъдат Тихомир Трифонов (Етър) и Милен Танев (Черноморец Бургас).