Нападателят на ЦСКА Серджиу Буш бе избран за играч на месец септември в "А" група. Румънецът изпревари Венци Христов от Берое и Михаил Александров от Лудогорец. Буш показа завидно самочувствие и обяви, че няма защита в България, която да спре атаката на "червените", ако офанзивните футболисти играят както знаят.

"Ако играем както можем, няма защита в България, която може да ни спре", заяви Буш, който бе пред журналистите в компанията на съотборника си Тони Силва. Португалецът бе избран за играч на кръга.

„В началото бях нов в отбора и в шампионата. Защитниците не ме познаваха, но сега може би вече знаят по-добре играта ми и внимават. Нямаме нужда от специална физическа подготовка, правим добри тренировки. Аз не бях с отбора в началото на лятната подготовка, но тя е много важна. Понякога се забавляваме на терена, бързи сме, правим контри и понякога вкарваме с лекота по 2-3 гола. Важно е, че Стойчо Младенов е близо до нас. Дойдоха 15 нови играчи и той бързо ни направи силен отбор, свърши си страхотно работата. С играта си ние му се отблагодаряваме”, заяви Буш.

„Много сме щастливи да сме играч на кръга и на месеца. Без нашите съотборници няма как да вземем тези награди, затова им благодарим на тях. Имам още две години от договора, играем за ЦСКА и само искаме да играем все по-добре. Преди зимата не можем да кажем нищо за оферти към нас. Ние следваме своите мечти. Естествено, че мотивацията да се докажем и да играем на запад е голяма. Не мислим колко гола ще вкараме. Всеки друг може да бъде на нашето място и да взима награди. Ние сме част от един голям отбор. Най-важното е да играем добре и да побеждаваме, да показваме, че ЦСКА е голям отбор", допълни румънецът.

„Тони Силва не говори румънски. Аз знам английски и португалски, така че комуникацията не е проблем. 10-11 думи зная на български, но се увеличават”, завърши румънският нападател в отговор на въпрос за комуникацията в ЦСКА.