Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Хронологията на събитията в ЦСКА през последните седмици ясно и красноречиво ни показва, че “Титан” е поставил на мушката Стойчо Младенов. До вчера Стойчо бе спасителят, единственият, който може да изведе тима от кризата. Отскоро той е трън в очите на “кралете на боклука”, които се чудят как да го набутат в контейнера. Причините са няколко, най-важната от които е едно разкритие на Стойчо.
 
Младенов стана първият треньор на ЦСКА, признал публично, че има финансова криза в отбора. Че не се плащат заплати и че самият той не е взел нито стотинка, откакто се завърна на “Армията”. “Титаните” замълчаха. Не отговориха в медийното пространство, но пуснаха машите си да действат, да газят и да унижат Стойчо с надеждата треньорът сам да си тръгне. Преди да разклатят куклите на конци, босовете предприеха два меко казани шокиращи хода. Първо, върнаха в ЦСКА изгонените от Младенов. Ей така, напук, за да му покажат, че не той, а те командват парада. Така бе и при Любо Пенев, който, след като дълго стиска зъби, накрая не издържа и се махна.
 
Второ, днес се пръкна убийствената новина за нов селекционен съвет, който щял да дава акъл на Стойчо за селекцията. Що да му дава, сякаш той не разбира от тая работа. Разбира, че още как! Ама нали трябва да му подложат крак. А и от тия селекционни съвети в ЦСКА отдавна са пропищели и са разбрали, че с тях бабите се увеличават, а “армейското” бебе ще става все по-хилаво. Там, където няколко човека, събрани накуп, дават акъл, акълът се изпарява... Ама не това е целта. Целта е да изпокарат Стойчо и така наречените селекционери, за да има екшън. Защото без екшън ЦСКА няма да е ЦСКА.
 
И трето, между тези два стряскащия здравия разум “решения”, се появи страховитото изказване на маркетинговия директор на “червените” Георги Павлов, който открито нападна и унизи Стойчо. Ама феновете не пасат трева и разбират, че атаката е поръчкова, че идва от високите етажи на почти рухналата “армейска” кула и че същият г-н Павлов е човек на Димитър Борисов. Прощавайте, ама в кой нормален клуб някой вътрешен човек ще схруска така жестоко треньора? Нима Георги Павлов не знае, че Стойчо бе първият, който се съгласи да му намалят заплатата в името на финансово оцеляване на клуба. Знае, ама за това си трае. Виж – за другото хич не мълчи. Дали обаче и Стойчо ще продължи да мълчи или, по подобие на Любо, ще му писне и ще си тръгне. Столът му е силно разклатен от тези, които сами го поканиха през март. А после го пуснаха на пързалката и избягаха. Нито платиха заплатите преди решителните мачове пред пролетта, нито присъстваха на самите мачове. Не му взеха нито един от набелязаните футболисти, а му карат незнайни ритнитопковци от различни краища на света. И, забележете, уж Стойчо е треньор, а пак тия над него правят част от селекцията. И после – кой ще е виновен за провала – наставникът, а не началниците. Позната картинка от ерата “Титан”, нали?
 
Попитайте Любо Пенев, попитайте Павката Дочев и Милен Радуканов. Те са го гледали този филм на ужасите, в който сега на първия ред пред огромния екран е поставен Стойчо Младенов, за да зяпа поредния епизод, в който... той изпълнява една от главните роли. Както се вижда, филмът скоро няма да свърши и единственото спасение на Стойчо е да избяга. Никой няма да го обвини, че е изоставил ЦСКА, защото днес това не е ЦСКА, а кошмарен филм на ужасите. Никой няма да го обвини и че е загубил битката с “Титан”. Той е спечелил достатъчно сражения, ама ония – истинските, които се водят на зеления терен. Виж, тези задкулисните, в които зад ъгъла се показват сенки и тракат зловещо тайнствени зъби, тях и Жозе Моуриньо ще загуби.  А Стойчо не бива да губи честта и достойнството си. И най-вече - здравето си!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ