Бюджет около 600 хиляди лева ще е достатъчен на Ботев, за да стартира участието си от “В” или “Б” група. Председателят на Управителния съвет на сдружението, което иска да възроди Ботев, Марин Бакалов, призна, че бизнесмени от столицата са готови да вложат средства за възраждането на клуба.

За днес е насрочено Общо събрание на 16-членния екип, който ръководи сдружението. Евентуално след сбирката ще може да се обсъжда бъдещето на „канарчетата". Сумата ще нарасне, ако БФС разреши тимът да започне участие в Източната „Б" група. В подкрепа на това вече са събрани над 10 000 подписа, включително на местния политически и бизнес елит.

До момента от членски внос, който е 240 лева, са събрани едва 15 000 лева.

„Нека нашите фенове бъдат спокойни. Провеждаме много срещи. Нещата се движат по график. Всеки ден се увеличава членската ни маса. Призовавам всички, които обичат Ботев, да дадат своите 240 лева в канцелариите на стадион „Христо Ботев". Със сигурност Ботев ще го има, само не се знае от коя група ще започнем през есента и с колко пари ще разполагаме. Имаме идеи, но всеки бизнесмен, които желае да помогне, няма да бъде върнат”, каза Бакалов./БЛИЦ