Черно море стартира зимната си подготовка. Единственият нов с подписан договор на този етап е вратарят Пламен Колев, който за последно пази вратата на Видима-Раковски. Треньорът Стефан Генов информира, че тази вечер във Варна се очаква да пристигне 20-годишен офанзивен полузащитник от Бразилия на име Адисон. Той ще бъде доведен от Самуел Камазола.

Утре във Варна ще пристигне и другият считан за сигурен нов - Марлон Фернандес. Полузащитникът от Венецуела не е успял да се яви на първата тренировка, тъй като е изпуснал самолета.

Генов заяви, че се е чул по телефона с Фернандес, който е пропуснал връзката на полета си от Мадрид за София.

Бразилският играч, както и Фернандес няма да преминават пробен период в Черно море, а директно ще подпишат договори.

Към мъжкия тим се присъединиха юношите Георги Радев и Слави Сталев. На проби на "Тича" е и братът на Илко Пиргов - Димитър, който е защитник. Много скоро с представителния тим на Черно море ще се подготвят още двама юноши на клуба - Кристиян Димитров и Атанас Илиев.

На "Тича" са готови с вариант за нападател от чужбина, след като продажбата на Ермес Паломино и Георги Божилов в Заря (Луганск) стане факт. Сделката с украинския клуб се очаква да бъде финализирана в четвъртък.