Българското футболно първенство се подновява днес. Началото е за Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик, които играят от 19:00 часа на стадион "Локомотив" в Пловдив. Николай Йорданов ще бъде съдия на двубоя, който ще бъде излъчен на живо по Диема. Ръководството на Локо обеща по 1000 лева за победа, а минус за бургаските "шейхове" е това, че не успяха да картотекират новите Раджелович и Георгиевски.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Резултат с изображение за локо горна оряховицаЛокомотив (ГО): Кунчев, Дичев, Желев, Кавдански, Фиданин, Христов, Апостолов, Шишков, Кр. Трифонов, Кънев, Смирнов.
Резултат с изображение за нефтохимикНефтохимик: Ст. Колев, Серджио, Грънчов, Велков, Малинов, Божинов, Пехливанов, Вълчанов, Чакъров, Хазуров, Александров.

Голямото дерби на първия кръг ще е в София на стадион "Българска армия", където играят ЦСКА и Славия. "Армията" приема елитен футбол след повече от година прекъсване. "Червените" на Христо Янев ще търсят доказване пред феновете, което се отнася и за "белите", отпаднали рано-рано от евротурнирите. Дербито стартира в 21:15 часа, а рефер е Никола Попов. Феновете, които няма да могат да го гледат на живо на стадиона, ще имат възможност да го направят по Диема Спорт 2.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ: 
Резултат с изображение за цска-софияЦСКА: Китанов, Атанасов, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Малинов, Арсенио, Галчев, Виана, Маламов, Йорданов.
Резултат с изображение за славияСлавия: Кирев, Гюргю, Сергеев, Велков, Пашов, Васев, Мартинов, Димитров, Балджийски, Йомов, Сердеров.

1 кръг:
29 юли (петък)
19:00 часа,
 Локомотив (Горна Оряховица) - Нефтохимик (Бургас) (Диема)
21:15 часа, ЦСКА-София - Славия (Диема спорт 2)
30 юли (събота)
19:00 часа, Ботев (Пловдив) - Локомотив (Пловдив) (Диема спорт)
21:15 часа, Дунав (Русе) - Верея (Диема спорт)
31 юли (неделя)
19:00 часа, Левски - Монтана (Диема спорт 2)
21:15 часа, Пирин (Благоевград) - Черно море (Диема спорт 2)

* Берое - Лудогорец - срещата ще бъде насрочена допълнително заради участието на разградчани в евротурнирите

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа