Николас Медина, който се очаква да пристигне в София и да подпише договор с ЦСКА, съвсем неслучайно не е играл никъде след шампионат 2009/2010 година.
 
Източник на Проспорт.бг от Испания разяснява загадката около 23-годишния чилиец. Нападателят е претърпял операция на кръстни връзки на дясното коляно на 25 май миналата година.
 
Като собственост на Осасуна Нико е бил на възстановяване, а преди няколко седмици е започнал тренировки при Хосе Антонио Камачо, но без право да играе. Квотата на Осасуна за играчи извън евросъюза е запълнена, но пък всеки момент се очаква той да получи испански паспорт и да минава за официален гражданин на Европейския съюз.
 
Към този момент ЦСКА се оказва на практика единствената възможност за нападателя да реанимира кариерата си. От испанския елитен клуб от Памплона обещали да го откупят, ако покаже майсторлък с екипа на софийските "армейци".
 
Медина впечатлява скаутите на Осасуна по време на световното първенство до 20 години в Канада през 2007-а. Освен силните си игри вкарва два гола в груповата фаза. Първо открива резултата срещу домакините от Канада (3:0) в мача на откриването, а след това удвоява преднината на тима си срещу Конго (3:0).
 
А Чили печели бронзовите медали след победа с 1:0 над Австрия. В тази среща Нико води атаката на своите от първата до последната минута с номер 9 на гърба си. Започва всички седем мача от турнира като титуляр и е заменян четири пъти.