Славия се спря на ас в атаката, който да реши проблема с головете на тима напролет. Клубът чака “да” от Урко Вера Матеос, баски гигант, който в момента е титуляр във втора испанска дивизия с Понферадина (9-и в класирането), информира “Труд”.
 
Треньорът на “белите” Велислав Вуцов е гледал мачове на Урко Вера и е убеден, че нападателят ще свърши работа на отбора. Сред предлаганите от мениджъри почти дузина варианти за нова деветка, това е този, допаднал най-много на треньора. В момента футболистът опитва да разтрогне с клуба си в Испания и да подпише със Славия като свободен агент. Чака се да е на линия за втория лагер на тима в Турция след десетина дни.
 
Баскът е на 25 години и е висок 190 см. Той е изключително силен във въздуха, но е и много подвижен, а най-силното качество в характеристиката му е упорството и здравата отборна работа.
 
Кариерата му започва в юношеските формации на Атлетик (Билбао), минава през баските Лемона и Елче, преди през 2011-а да подпише пак с любимия тим от Билбао. Изиграва 5 мача с един гол в Примера дивисион за тима през сезона, а попадението му носи 2:2 в добавеното време срещу Хетафе.
 
При престоя си в Лемона Урко е получавал половината си заплата за дейност извън терена. Той се е наел да пере екипите на тима у дома, защото клубът бил в сериозна криза и не можел да си позволи специален човек за тази работа.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ