Бившият спортен директор на “Ботев” (Враца) Чавдар Атанасов заяви, че ще спаси отбора от ново дълго лутане по окръжните групи. За да стане това обаче, сегашният собственик на клуба Пепино Тири наистина трябва да се оттегли, а не само да подаде оставка.

"Цялата история с италианците ми бе ясна още в самото начало. Кметът Николай Иванов ми каза да се махна, за да дойдат новите. Докъде стигнаха? Изкараха един месец и вече абдикират. Трябва да се изметат от “Ботев”, за да може да има шанс отборът да продължи съществуването си. Мога да спася клуба от фалит. Това ще стане само при много условия, които кметът и обществото трябва да приемат. Ако италианците останат, “Ботев” ще бъде изхвърлен от А група. Досега само лъжат. Не са дали един лев. Пълни измамници. Имат някаква схема. Аз съм единственият човек, който може да спаси клуба. Мога да намеря спонсор, за да продължи “Ботев” (Враца) да съществува. Ако кметът мисли за тима, да ми се обади. Не му търся извинение. Времето за спасение намалява. Ако не се направи нещо, просто отборът пак ще се лута 20 години по окръжните групи", каза Чавдар Атанасов.

Той добави, че със състава от миналата година “Ботев” (Враца) е нямало да има проблем да се спаси от изпадане и този сезон.

"Имахме готов отбор. Трябваха ни само две-три попълнения, за да станем още по-добри. При днешната ситуация с миналогодишния състав нямаше да изпаднем. Нямаше свежи финанси, но не го криехме. Имахме и задължения, но ги бяхме разсрочили. Българските футболисти щяха да играят и без пари известно време заради мен. При нас с Пламен Николов отборът вървеше както трябва, а сега се доведоха само ментета", завърши екс-шефът на врачани.