Спортно-техническият директор на Локомотив (София) Чавдар Цветков, който е легенда на Славия, заяви преди днешното дерби, че “железничарите” трябва да внимават най-много за Здравко Лазаров.
 
“В Славия имат големи цели заради стогодишния юбилей, но можем да ги спрем. Наблюдавах ги 2-3 пъти и играят доста организирано. Имат опитни футболисти – Чавдар Янков, Живко Желев, Георги Петков, Здравко Лазаров. Чувам хубави думи за японеца Дайсуке Мацуи. Трябва да взимаваме за Лазаров, който играе много силно, но и нашият тим се представя далеч по-стабилно от миналата година. Антон Велков промени изцяло облика на отбора. Кушев също е много амбициозен треньор. Затова очаквам да се получи завързан мач. В последните кръгове играем доста силно и се надявам да продължим по същия начин. “Белите” имат предимство, тъй като са домакини. Играем трудно на “Овча Купел”. Постигнали сме само една победа там през новия век. Време е да нарушим серията на “белите”. Иначе пожелавам на Славия да постигне нещо значимо за юбилея, но след този мач”, заяви Цветков пред “Тема Спорт”.
 
“Този мач винаги е бил на второ място след “Левски” – ЦСКА. Въпреки това на стадиона имаше по 20-25 хиляди души. Обидно е да има само по 1000 човека на този мач. Зарядът е по-различен още откакто беше ЖСК Славия. Имам много хубави спомени в “Овча Купел”, които никога няма да избледнеят в съзнанието ми, но ще стискам палци Локомотив да бие. Бяхме 6-7 години в евротурнирите. Трябва през този сезон да се върнем в Европа. Имаме качество да объркаме плановете на фаворитите”, допълни легендарният футболист.