Старши треньорът на Локомотив (Сф) Стефан Генов нормално беше доволен от разгромната победа над Нефтохимик с 5:0.

“Закономерно победихме, с изразителен резултат. В интерес на истината не очаквах, че може да вкараме толкова голове, имайки предвид играта на Нефтохимик в отложения кръг срещу Лудогорец. Независимо от това, те се държаха прилично в първите 30 минути, затрудниха ни, въпреки че имахме положения да открием. Цяла седмица говорих, че не бива да се подценява този отбор и предвид на това победата изглежда лесна”, коментира Генов.

„При всички положения е добре за самочувствието, но ние не искаме да се заблуждаваме, защото следващият ни противник е “Левски”. Предстои да си поговорим сериозно, ще гледаме сега мача им със Славия. Тогава и Маркиньос трябва да влезе, надявам се и Раул да дойде в понеделник и да е готов за мача. Всичките ни мисли оттук нататък вече са насочени към предстоящия мач с “Левски”, добави той.

„Маркиньос вчера тренира, до последно се надявах, че ще попадне в групата, бях решил да го включа в групата, но в последния момент каза, че е почувствал болки и не исках да го рискувам. Същото е положението и с Джиби.

Тези 3 точки ни гарантират по-спокойно бъдеще, но тепърва предстоят истинските мачове – домакинство на “Левски”, гостуване на “Ботев”. Искаме да съберем максимален брой точки и да се класираме максимално напред – 8-мо, 9-то място е реално класиране, а и трябва малко късмет. Имаме възможност да се придвижим напред за купата, това ни е целта, напълно възможен отбор е Черноморец, така че ще се опитаме да ги преодолеем.”

Чечо обаче сложи лъжичка катран в кацата с мед заради леките картони, получени от защитниците Александър Бранеков и Марко Ранджелович.

“Затова нямам и настроение, неразумни постъпки, дори на полувремето си поговорихме в тая насока, картоните се наслагват и после ще с чудим с кого да започнем в защита. От една страна ги разбирам. Емоции...видяхме, че Безяк вкара на Лацио и съвсем емоционално отпразнува, трябва да има и мярката и при радости”, посочи Генов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ