Старши треньорът на Локомотив (София) Стефан Генов очаква много труден двубой срещу “Ботев” (Пловдив) в събота. Чечо е доволен, че няма кадрови проблеми, като изтъкна нападателите Юнес Хамза и Феребори Доре като най-опасните футболисти на "канарчетата".

"Очаквам много труден двубой срещу силен съперник. Те направиха качествена селекция, особено двамата нападатели: Хамза и Доре - те направо са си класа и правят разликата в отбора. Очаквам, че ще ни е много трудно, но, въпреки това, мисля, че имаме своите шансове и при добра възможност ще се опитаме да постигнем успех", каза Генов пред Нюз7.

Локо (Сф) победи “Ботев” (Пд) през първия полусезон с 3:2 в "Надежда", а тогава от щаба на гостите се оплакаха от лошия терен. “Победихме един друг “Ботев”. Сега те са с друго лице. Даваме си сметка за силата на “Ботев”. Знаем какво ни очаква и ще се постараем да се представим успешно. Направихме добра подготовка, взехме нови попълнения. Още преди време казах, че отборът и футболистите имат потенциал и с времето ще го показват, а пък дали сме в първата, или втората седмица, няма значение. Дали ще си шести, седми, осми, или девети е едно и също. Въпросът е да имаш отбор, който да е готов да участва в Лига Европа.

Да се класира по честен начин, за да успее. Всичко друго, за мен, е камуфлаж. Има отбори, които, по един или друг начин, се стараят да стигнат до трето-четвърто място, което има дава право да участват в Лига Европа, и на първия или втория предварителен кръг, да не казвам друга дума, приключват. Само разходи."

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ