Има ли мъже на „Герена”. Този въпрос си задават често „сините” фенове, когато отборът не върви. Е, халфът и втори капитан на “Левски” Владимир Гаджев е в листата на мъжете, но само по физически белези. Той е мачкан от мощния чехъл на съпругата си Лилия, а това го знаят всички на стадион „Георги Аспарухов”. Халфът отнася много подигравки, а съотборниците му са сигурни, че именно здравите клещи, в които го е хванала съпругата му, са виновни за безхарактерната игра на Влади. „Няма как Гаджев да е капитан на “Левски”, когато в дома му не му дават да носи лентата и за минута”, казват от съблекалнята на „сините”.
Напрежението на „Герена” около Гаджев ескалира през последните месеци. Владо се скара с голяма част от отбора, а и със спортно-техническото ръководство. Но за това, малко по-късно. Започваме с малко предистория...
Денят е 1 август 2010 година. Играе се дербито ЦСКА – “Левски”. Тече 80-ата мин., когато Владимир Гаджев симулира за дузпа и съдията Станислав Тодоров му показа втори жълт и съответно червен картон. Мачът завърши с победа на „сините” с 1:0, а голът е дело на Гара Дембеле. След дербито Гаджев застана пред медиите и
 
хвърли
бомбата:

„Извинявам се на съпругата ми за червения картон”.
Втрещяващото изказване сложи началото на шегите на тема „мъжкото достойнство но Влади”, които летят и до ден днешен в съблекалнята на “Левски”. В края на същия месец август халфът си навлече и гнева на шефовете заради чехъла на Лилия. Това се случи след великия обрат на “Левски” срещу шведския АИК. „Сините” успяха да се класират в групите на Лига Европа след инфарктна победа с 2:1 на „Герена”. Заради успеха ръководството организира тържество в столично заведение. Всички купонясват до сутринта, а единствено Гаджев не уважава събитието, което направило впечатление дори на собственика на „сините” Тодор Батков. Босът заподозрял някакъв бойкот. И веднага поискал обяснение защо Влади не е на купона. „Съпругата ми не ме пусна, защото не се чувстваше добре”, признал Гаджев с наведена глава пред слисания си началник. Малко по-късно Владо изплюва камъчето: „Лилия е бременна във втория месец и заради това не дойдох на купона, там се пуши”. Признанието на играча намалява леко напрежението, но на „Герена” така и не успяват да си обяснят, защо Владимир не е дошъл на купона без половинката си.
Последват още дузина доказателства, че Гаджев е мъж под чехъл, а съотборниците на халфа и за секунда не спират да коментират темата. Поредният мини скандал заради Влади и „мъжкото” му поведение избухва в края на миналата година. След последния мач за 2011 г., в който „сините” победиха Етър с 3:0 за Купата на България, играчите настояват да си спретнат парти в Търново. За целта са резервирани няколко сепарета в едно от нощните заведения на старопрестолния град. След мача обаче всички са посечени от признанието на Гаджев: „Аз няма да идвам,

бързам да
се прибера
при жена ми
Не искам да си имам проблеми в семейството”. „Сините” са толкова изнервени от думите на халфа, че отказват резервацията и купонът се проваля. „Искахме да отидем и да се повеселим като отбор, а Влади прецака всичко”, признават футболистите.
Стигаме и до най-големите драми, съпътстващи съжителството на Гаджев с едрогърдата Лилия. От „Герена” разкриха, че халфът е изнервял обстановката в отбора по време на цялата зимна подготовка. Напрежението стартирало малко, след като станала ясна програмата за зимните лагери, последният от които приключвал на 15 февруари. Новината шокирала Влади, който моментално се възпротивил по две причини – ще пропусне първия рожден ден на дъщеричката си Рая, който е на 13 февруари, и естествено денят на влюбените на 14. Логично халфът твърдял пред отбора и шефовете, че повече го боли, че няма да е в България за празника на Рая. В отбора обаче са сигурни, че драмите са дошли заради Свети Валентин. Няма толкова голямо значение каква е основната причина, но Гаджев обявил, че ако не го пуснат от лагера в Турция на 12 февруари, ще.. избяга. Той бил категоричен, че е пропуснал раждането на дъщеричката си, защото по това време е бил на подготовка в Кипър, но няма да отсъства на първия й рожден ден.
”Постоянно ни говореше, че си тръгва, че напуска лагера. Владо не е единственият женен, не само той има деца”, недоволстват съотборниците му.
Мрънканията на Гаджев принудили Христо Йовов да избухне. По ирония на съдбата големият син на Бижутера е роден също на 13 февруари. „Владо, синът ми е на 8 години, а аз още не съм присъствал на негов рожден ден. Ние преди всичко сме футболисти и от това си вадим хляба. Неприятно е, но трябва да оставим семействата си малко на заден план, докато играем професионално”, взел да обяснява Христо Йовов, който все пак запазил спокойствие. Влади обаче не останал длъжен и се изцепил: „Вие като не държите на семействата си, аз държа!”.
Смелото изказване на Гаджев взривило обстановката и

за малко не
се стигнало
до шамари

Всички били срещу мъжа под чехъл, а единствен Дарко Тасевски го защитил. Позицията на македонеца не изненадала никого в лагера на „сините”, защото гаджето на Дарко - Ромина Андонова е първа приятелка на Лилия. Мис България 2010 също държи изкъсо Тасевски, но той е като революционер в сравнение с Влади. Именно Ромина провали трансфера на Дарко в Китай преди началото на сезона, който можеше да донесе 700 000 евро в касата на Левски и щеше да направи халфа милионер. Това обаче е друга тема...
Владимир Гаджев изживявал тежко семейните си драми, което рефлектирало на играта му на терена. Халфът бил сред най-слабите в предсезонните контроли. Това накарало спортно-техническото ръководство да привика няколко пъти на разговор играча. Той се оправдавал за слабата си форма именно със сроковете на лагера и твърдял, че ако го пуснат по-рано, за да присъства на рождения ден на Рая, ще се вдигне психически. Естествено „сините” шефове отхвърлили молбата му. Все пак старши треньорът Николай Костов се смилил над Гаджев и му позволил да отсъства от първата тренировка в България, след като отборът се завърне от лагера в Турция. Той пък в крайна сметка не изпълнил заплахите си

да избяга
от лагера

Драмите около Влади обаче не са забравени и сега халфът е “персона нон грата” в съблекалнята. Съотборниците му, като изключим Дарко Тасевски, почти не си говорят с него. Ръководството на клуба пък е твърдо в намерението си до го продаде след края на сезона особено след безобразната му игра в мача с “Черно море”.
 

В съблекалнята
му викат Лютов

Владимир Гаджев е известен на „Герена” като Лютов. Този прякор му беше лепнат, за да му напомня, че е мъж под чехъл. Халфът е кръстен на персонажа на Кръстьо Лафазанов от сериала „Столичани в повече”. Който е гледал лентата по bTV,знае, че въпросният Лютов е воден за носа от съпругата си Славка. „Влади е точно като Йордан Лютов от сериала. Лилия го командори здраво. Двамата много си приличат, само че Гаджев си има коса”, хилят се на „Герена”.
ДАНЧО СТОЯНОВ/ШОУ