Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Психовойната между ЦСКА и Лудогорец достигна до нови измерения. След мачовете на двата тима срещу Миньор (Перник) и Черноморец за първи път у нас ще бъдат взети кръвни допинг тестове. Това съобщиха от родната допинг лаборатория, като искането на уникалната проверка е дошло от лагера на ЦСКА.

Само с кръвни проби могат да бъдат открити модерните синтетични стимулиращи средства, които влизат в списъка от забранени за използване от футболисти субстанции.

Първите мачове, в които играчи ще бъдат изследвани и по кръвен път, са дербитата от предстоящия 28-и кръг в "А" група: Миньор - ЦСКА и Лудогорец - Черноморец. Освен това до края на сезона допинг контрол ще бъде извършван след всички възлови за титлата и разпределението на местата за Лига Европа двубои.

Както е известно, през есенния полусезон трима футболисти на ЦСКА дадоха положителни проби за веществото метилхексанамин. Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов получиха наказания за по три месеца.

При Даксон Да Силва от Локомотив (Пловдив) също беше отчетен положителен резултат по-рано тази седмица. Антидопинговата комисия към БОК ще заседава по случая на бразилеца до дни. Даксон даде положителна проба за веществото метилпреднизолон. Кортикостероидът се използва като противовъзпалително средство и не е забранено за употреба от спортисти единствено извън състезателни прояви.