Чепинец (Велинград) записа втори пореден успех в първенството на Югозападната „В“ група. Възпитаниците на треньора Атанас Стоилов преодоляха с 1:0 коравия тим на Вихрен (Сандански). В следващия кръг Чепинец гостува на стадион „Българска армия“ на лидера ЦСКА. Двата отбора имат пълен актив до момента в Югозападната „В“ група. Головата разлика на "червените" обаче е по-добра - 6:0, докато тази на Чепинец е 3:1. Мачът на "Армията" е в неделя от 18:00 часа.

През първата част на мача във Велинград интересните ситуации пред двете врати се брояха на пръсти. Все пак в 42-ата минута мощен изстрел на Игнат Дамянов от 27 метра разтресе напречната греда на гостите от Сандански. Минута по-рано капитанът на Чепинец Христо Сталев опита да прехвърли Захари Димитров, но вратарят на Вихрен изби в корнер. В 51-ата минута „гладиаторите“ пропуснаха най-чистото си положение в мача. Антонио Ласков затрудни максимално от фаул вратаря Илиан Георгиев, който изби. Притичалият Светослав Саватов, обаче стреля в тялото на стража на домакините.

В 54-ата минута Благой Атанасов прегоря в мача и си заработи втори жълт картон, който остави Вихрен с човек по-малко до края на двубоя. В 65-ата Даниел Пехливанов от статично положение насочи топката в горния ляв ъгъл на Илиян Георгиев, но пазачът на велинградската врата изби в корнер.

Здравото надлъгване между двата отбора продължи чак до 80-ата минута. Тогава Алек Манолов центрира топката пред вратата на Вихрен. Там Аспарух Василев - Пухи, който е юноша на ЦСКА, нанесе неспасяем удар с глава и вдигна на крака над 400 фенове на Чепинец.

До края играта бе разпокъсана и се отвори допълнителен обем от работа за главния рефер от „Б“ група Станимир Тренчев, който раздаде общо 9 жълти и 1 червен картон.
ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА