По време на неделната футболна среща между отборите на Чепинец и Чико (Бяга) от Югозападната „В“ група, ще се проведе благотворителната акция „Да помогнем на Васка“. На определени места на стадион „Чепинец“ ще бъдат разположени дарителски кутии, научи velsport24.com.

 Васка Петрова Христозова е майка на момченце на годинка и половина. Младата жена от Велинград спешно се нуждае от лечение в чужбина.

През юни 2013 г. лекарите поставят на Васка диагноза „тумор на гръбначния мозък“. Младата майка се подлага на няколко тежки операции. Лекарите отстраняват 98% от образуванието, което се оказва доброкачествено. След третата операция Васка се нуждае от ежедневна рехабилитация.

 Близките на Васка са се свързали с клиника по неврология в Австрия. Според предварителните прогнози специализираното лечение там, ще струва 50 000 лв.

 В момента Васка е във Велинград при родителите си и ежедневно посещава център за рехабилитация, както и получава втора процедура от рехабилитатор в дома. В резултат на процедурите младата велинградчанка може да се изправя и да ходи бавно. Пръстите на ръцете й все още са неподвижни!

 Най-съкровеното желание на майката е здравето й да се подобри, за да се грижи за малкия Георги!

Нека подкрепим Васка в битката и с коварното заболяване! Банковата сметка за набиране на средства е: BG25RZBB91554093661619. Титуляр на сметката е Васка Петрова Христозова.