Англия не успя да победи Черна гора в мач от нашата Група "G" на евроквалификациите, завършил 0:0. Срещата се игра на "Уембли", където България стартира кампанията с тежка загуба с 0:4. Равенството между Англия и Черна гора е доста неблагоприятно за нас, тъй като ни отдалечава от първите две места. Лидер в Група "G" продължават да са черногорците, които имат 10 точки след 3 победи и 1 равенство. На втората позиция е Англия със 7 точки след 2 успеха и 1 реми. България и Швейцария са с по 3 точки, а на дъното е Уелс с 0.

Избраниците на Фабио Капело опитаха да стигнат до успеха срещу Черна гора, но бяха отчаяни от вратаря на домакините Младен Божович, който ги отчая с отличните си намеси и запази мрежата си суха до последния съдийски сигнал.

Атаката на Англия водеха Уейн Рууни и Питър Крауч, които така и не успяха да накажат гостите. За Черна гора пък заради контузия не игра звездата Мирко Вучинич.

Още в 3-ата минута Крауч пропусна да открие резултата от изгодна позиция. В 17-ата отново той би в аут, засичайки центриране с глава. В 35-ата Глен Джонсън също се озова на стрелкова позиция, но не уцели вратата. Малко преди почивката Божович спаси изстрел на Уейн Рууни.

През второто полувреме домакините по-трудно достигаха до вратата на гостите. Защитата на Черна гора продължи с прецизните си действия и добре опазваше противниковите състезатели. В 59-ата минута Рууни бе изведен отлично от Стивън Джерард, но бе блокиран от Божович, а веднага след това Крауч пропусна да направи решаваща добавка и най-после да реализира.

В 78-ата бе най-спорното положение в мача. Защитникът Милан Йованович игра с ръка в наказателното си поле, но съдията от Германия Мануел Граф не отсъди дузпа за Англия, с което предизвика гневните реакции по трибуните на "Уембли". В 84-ата пък играчите на Златко Кранчар можеха да "хвърлят бомбата", като топовен изстрел на Йованович се отби в напречната греда на вратата, пазена от Джо Харт, на когото за малко да му се наложи да вади топката от мрежата си. Англичаните направиха домакински натиск в оставащите минути, но Божович бе блестящ, спаси удари на Гарет Бари и Уейн Рууни и срещата завърши 0:0. /БЛИЦ

АНГЛИЯ - ЧЕРНА ГОРА 0:0


АНГЛИЯ: Харт, Джонсън, Фърдинанд, Лескът, Ашли Коул, Джонсън, Джерард, Бари, Йънг (74-Райт-Филипс), Руни, Крауч (70-Дейвис)

ЧЕРНА ГОРА: Божович, Савич, Джудович, Баша, Йованович, Вукчевич, Пекович, Зверотич, Новакович (63-Кашчелан), Бошкович (82-Бечирай), Дялович (77-Делибашич)

ГРУПА “G”
Швейцария - Уелс 4:1
1:0 Валентин Щокер (8), 1:1 Гарет Бейл (13), 2:1 Марко Щрелер (21), 3:1 Гьокхан Инлер (82), 4:1 Валентин Щокер (89)

Англия - Черна гора 0:0

КЛАСИРАНЕ
Отбор
М
П
Р
З
ГР
Точки
1.Черна гора 4 3 1 0 3 0 10
2.Англия 3 2 1 0 7 1 7
3.Швейцария 3 1 0 2 5 5 3
4.България 3 1 0 2 1 5 3
5.Уелс
3 0 0 3 1 6 0
 
Досегашни мачове: Черна гора – Уелс 1:0, Англия – България 4:0 (3 септември), България – Черна гора 0:1, Швейцария – Англия 1:3 (7 септември), Уелс - България 0:1, Черна гора - Швейцария 1:0