Вратарят на ЦСКА Витаутас Черниаускас се завърна в националния отбор на Литва и веднага предизвика интереса на медиите към себе си. Той даде интервю, в  което разказа за ЦСКА, футбола и живота в България. 

„Харесвам София във всяко едно отношение, а отборът играе много добре. Аз играя в повечето мачове, треньорите ми имат доверие. Опитваме се да ужилим Лудогорец. Те са тези, които диктуват темпото", започна стражът на ЦСКА.

„Постепенно се приближаваме към целите си, надявам се накрая да успеем. Отборът има възможно най-високите цели, защото ЦСКА е най-големият отбор в историята на България. Винаги сме задължени да преследваме шампионската титла и Купата на страната. Никой няма да бъде щастлив от второто място", продължи Черниаускас.

„В никакъв случай няма да ни липсва мотивация. Стадионът ще бъде пълен до краен предел. Много е важно хората да дойдат и да подкрепят отбора, те са нашият 12-и играч. Можем да очакваме всичко от срещата. На собствен терен бихме могли да се противопоставим на Португалия. Ако имаме и късмет, е възможно да вземем позитивен резултат. Футболът е колективен, не индивидуален спорт”, добави стражът на ЦСКА по повод квалификациите и представянето на Литва.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020