Аржентинският халф Хуан Вареа отпадна от състава на Черно море за утрешния мач срещу Лудогорец за Суперкупата на България. Това е треньорско решение, призна наставникът на „моряците“ Никола Спасов. Мачът между Черно море и Лудогорец е в сряда от 20:00 часа на стадион „Лазур“ в Бургас.
 
„Бурабия е в групата и може и да го използваме. Чакаме да видим какво ще реши комисията“, обяви пред журналисти Никола Спасов непосредствено преди заминаването на отбора. Както е извество, впоследствие стана ясно, че Мехди Бурабия беше лишен от състезателни праза за един мач. Той обаче изтърпя наказанието срещу „Левски“.
 
„Мисля, че Лудогорец“ не може да избягат от моментното си състояние. Мога да кажа, че те са най-силният отбор като футболисти и като селекция. Във всеки един момент могат да те победят. Не мисля че ще ни бъде лесно утре в Бургас“, сподели треньорът.
 
„Ще започнем с Китанов на вратата, освен ако не се случи нещо непредвидено. Той постепенно навлиза във форма и състоянието му се подобрява. Ще му давам шанс непрекъснато, за да му помогна да се възстанови, Китанов е отличен вратар“, отговори Спасов на въпрос кой ще бъде в рамката на стадион “Лазур”.
 
„При всички положения момчетата са мотивирани и съм сигурен, че ще се раздадат максимално, за да вземем Суперкупата за нас и нашите фенове. Днес тренирахме дузпи след края на тренировката. Регламента на мача дава тази възможност, така че в крайна сметка ние сме длъжни да сме подготвени“, коментира наставникът на „моряците“.
 
"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015