Черно море победи Черноморец с 1:0 в контролна среща, играна в Ракитово пред около 200 зрители.

Единственото попадение в проверката вкара капитанът на "моряците" Георги Илиев от дузпа в 7-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Симеон Райков.

"Акулите" владееха изцяло инициативата през първата част. Опасни положения за Черноморец създадоха Маркиньос, Петър Атанасов и Яни Пехливанов.

През втората част момчетата на Димитър Димитров-Херо отстъпиха донякъде владеенето на топката на избраниците на Георги Иванов-Гонзо и допуснаха "моряците" по-близо до своята врата.

На няколко пъти Ник Дашев се намеси с вещина и предотврати няколко опасни положения на Черно море. Все пак последните 15 минути „акулите“ отново упражниха натиск, но липсата на концентрация в завършващата фаза ги лиши от възможността за отбелязване на гол.

След мача треньорът на Черно море Георги Иванов изрази задоволство от първата контрола на тима от лятната подготовка - "Като за първа контрола от лятната подготовка съм доволен от старанието на момчетата. Получиха се хубави неща срещу силен съперник, все още е рано да давам персонални оценки за новите играчи. Продължаваме да работим по план, като очакваме още няколко нови попълнения."

Следващата контрола на Черно море е в събота в Банско - срещу Локомотив (София).

Ден по-рано пък (петък) Черноморец е планирано да гостува на ЦСКА на стадион „Българска армия“.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ