Черно море постигна първа домакинска победа в "А" група от 6 месеца насам. "Моряците" надделяха с 3:2 над Славия на "Тича" в луд мач от 30-ия кръг на родния шампионат.

В герой за варненци се превърна Бакари, който вкара два гола във вратата на Марио Кирев. С един за домакините се отличи Траян Траянов, а за гостите точни бяха Борислав Балджийски и Димитър Пиргов.

Първите минути на двубоя донесоха много емоции на зрителите. Още в 7-ата минута домакините излязоха напред в резултата, след като Траян Траянов се разписа с глава. Бранителят засече центриране от корнер на Георги Илиев и не остави шансове на Марио Кирев.

Отговорът на Славия не закъсня и в 15-ата минута Борислав Балджийски изравни. Ивайло Димитров намери на чиста позиция юношата на Левски, който с гърди реализира. В 37-ата минута "белите" стигнаха до пълен обрат. Авторът на първия гол за столичани Балджийски центрира от фаул и Димитър Пиргов с глава даде преднина за своя тим. До края на първата част Славия можеше да вкара и трети гол, но удар на Йомов бе отразен с вещина от Георги Китанов.

Втората част започна с натиск на домакините, който даде резултат в 56-ата минута. Влезлият като резерва на почивката Бакари се възползва от пас на Курьор и с хубав удар с левия крак изравни.  

В 62-ата минута Славия можеше отново да излезе напред в резултата, но Ивайло Димитров пропусна да се разпише, излязъл сам срещу Китанов. Две минути по-късно Райков стреля от пряк свободен удар, но Кирес изби.

В 68-ата минута Димитър Пиргов можеше да вкара втория си гол в мача, но след удар от близка дистанция топката срещна напречната греда на вратата на Китанов. В 82-ата минута Бакари реализира втория си гол в мача, засичайки от въздуха пас от дълбочина на Паланков. Това бе и последното попадение в двубоя.

С този успех Черно море се изкачи на 5-то място във временното класиране с актив от 32 точки. На точка зад "моряците" е Локомотив (Пловдив), но "смърфовете" са с мач по-малко. Славия е на 4-та позиция с 39 пункта.

ЧЕРНО МОРЕ - СЛАВИЯ 3:2
1:0 Траян Траянов (6), 1:1 Балджийски (15), 1:2 Пиргов (37), 2:2 Бакари (56), 3:2 Бакари (82)

Срещата по минути:
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
6 -  Гоол за Черно море! Траян Траянов засича с глава центриране от корнер и открива резултата.
15 -  Гоол за Славия! Борислав Балджийски изравнява, след като беше намерен на празна врата от Ивайло Димитров.
25 - Ивайло Димитров стреля от добра позиция, но Китанов се намеси решително. 
28 - Kурьор засича с глава центриране на Георги Илиев, но не успя да порази целта.
37 -  Гоол за Славия! Пиргов засече с глава центриране от фаул на Балджийски.
42 - Йомов нахлу добре в половината на Черно море и шутира от дистанция, но Китанов се намесва добре. 
45+1 - Край на първата част! 
------------------------------------
46 - Начало на второто полувреме
56 -  Гоол за Черно море! Бакари изравнява с диагонален удар!
62 - Ивайло Димитров излезе сам срещу Китанов, но стражът на "моряците" се намеси решително и предотврати гол.
64 - Райков стреля от пряк свободен удар, но Кирев спасява.
68 - Пиргов се възползва от разбъркване в полето на домакините и шутира, но топката срещна напречната греда на вратата на Китанов. 
77 - Бакари стреля с глава, но топката минава над вратата на Кирев.
82 -  Гоол за Черно море! Бакари се разписва, след като засече от въздуха пас на Паланков.
90+3 Край на мача! 

Черно море: 33. Китанов, 70. Еуженио (46 smqna.jpg Бакари   jalt.jpg), 15. Траянов , 22. Николов, 4. Венков, 10. Клок, 3. Георгиев, 7. Расим (46 smqna.jpg Паланков jalt.jpg), 21. Илиев (к) jalt.jpg, 13. Райков jalt.jpg (86 smqna.jpg Романов), 19. Курьор
Резерви: 40. Чанович, 7. М. Костадинов, 23. Кулибали, 84. Паланков, 9. Бакари, 73. Романов, 77. Васев
Треньор: Никола Спасов

Славия: 12. Кирев (к), 25. Панов, 3. Пиргов , 13. Велков, 66. Абуд, 27. Мартинов, 10. Карабельов jalt.jpg, 71. Стоев jalt.jpg (83 smqna.jpg Фераресо), 35. Йомов (76 smqna.jpg Кръстев), 7. Балджийски , 14. Димитров
Резерви: 32. Стергиакис, 4. Сергеев, 87. Фераресо, 22. Семерджиев, 24. К. Василев, 15. Кръстев, 21. Станкев       
Треньор: Александър Тарханов

Стадион: "Тича"
Съдия:  Георги Кабаков

Жълти картони: Илиев, Паланков, Райков, Бакари (ЧМ); Карабельов, Стоев (С)

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!