Черно море следи една дузина чуждестранни играчи, предимно от Южна Америка. Според треньора Стефан Генов някои от тях може да бъдат привлечени през зимата, стига до тогава да го убедят, че притежават качества, с които биха били полезни на отбора.
 
“Аз имам такава практика при привличането на играчи от чужбина. Трябва да съм ги следил продължително време и лично да съм се убедил във възможностите им. Не обичам да се доверявам на мениджъри. Нормално е да имам списък, в който фигурират доста имена. Следя тяхното развитие. Ако трябва да съм честен, през отминалия трансферен прозорец някои от тези футболисти бяха привлечени в европейски клубове. Двуги обаче все още играят в местните си първенства и продължават да бъдат в нашия обсег”, заяви Генов пред “Тема Спорт”.
 
Както е известно, именно по тази схема на “Тича” бе взет Ермес Паломино. Треньорът на Черно море го гледа в продължение на 6 месеца, преди да му предложи договор. В списъка на Генов има футболисти от Бразилия, Аржентина, Венецуела, Чили и Колумбия.
 
“Като цяло предпочитам да работя с български футболисти. При чужденците винаги има риск дали ще успеят да се адаптират към нашата обстановка. Затова привличаме играчи само в краен случай, ако не можем да намерим подходящ изпълнител оттук”, допълва наставникът на “моряците”./БЛИЦ