Шестима нови играчи трябва да се явят на първата тренировка на Черно море, която е предвидена за 25 юни. Става въпрос за вратар, двама крайни защитници, вътрешен халф и двама нападатели, единият от които дясно крило.

Всички те обаче ще бъдат на проби - никой няма директно да подпише договор. Ще тренират около 2 седмици, а решението дали остават, ще бъде взето преди началото на предвидения лагер.

Треньорът Стефан Генов заяви, че през лятото по всяка вероятност ще бъдат взети двама-трима чужденци, повечето от страни членки на Европейския съюз.

Черно море няма да ходи на лагер в чужбина по време на лятната си подготовка. Пред "моряците" имаше вариант да тренират 10 дни в Австрия, но на "Тича" предпочетоха да се готвят у нас.

Отборът ще тренира почти изцяло в домашна обстановка, като ще бъде проведен един лагер от 12 до 24 юли - в Банско или Тетевен. Точната дестинация предстои да бъде уточнена в следващите дни.

„Моето желание е лагерът да бъде в Банско", каза треньорът Стефан Генов, цитиран от "Тема спорт". Отборът ще изиграе общо 9 контроли преди старта на новия сезон, като до момента са ясни 4 от тях.

На 7 юли "моряците" срещат Калиакра, а на 12-и ще премерят сили и с новия член на "А" група Етър във Велико Търново. След завръщането от лагера, където ще бъдат изиграни 5 контроли, ще има проверки с Черноморец Бургас (28 юли) и Добруджа (2 август).