Черно море ще преследва класиране за Лига Европа. След неубедителните игри през есента и деветото място на полусезона сега варненци са на две точки от четвъртата позиция. В събота (30 април) Черно море приема лидера Литекс в едно от дербитата на 24-ия кръг. “Разбира се, че ще гоним участие в Лига Европа. Не сме се отказали. Приемаме Литекс и се надявам да продължим успешното ни представяне срещу тях в последните години. Помним хубавите ни мачове с Щутгарт и ПСВ Айндховен, искаме пак да играем в Европа. През есента наистина бяхме далеч от Европа и никой не мислеше за това, но сега показваме съвсем друго лице”, заявиха от клуба пред БЛИЦ.

Шефовете на “моряците” обаче са притеснени от назначението на съдията Стефан Спасов за срещата с Литекс. Както е известно, Пастата минава за човек на ловешкия клуб. Под негово ръководство Литекс има само една загуба от 15 мача.

”В клуба всичко е наред, парите се дават на секундата. Едва ли има друг отбор, в който има подобна добра организация. Треньорът Стефан Генов внесе спокойствие в съблекалнята”, допълниха от Черно море.

Притеснение преди двубоя с Литекс внася контузията на титулярния вратар Илко Пиргов. Той е с прищипан нерв на кръста след загубата от “Левски” с 0:1 на “Герена”. Стражът обаче е изявил желание да излезе срещу Литекс. Последната дума ще имат лекарите. Левият бек Марко Тиаго вчера е получил контузия на тренировка. Очаква се обаче защитникът да е на линия за двубоя с “оранжевите”./БЛИЦ