Водачът в родната efbet Лига Черно море и лидерът в македонската втора лига – Беса (Добри дол) завършиха 0:0 в контролна среща на терените на “Голд Сити”, Алания.

Това бе втора проверка за “моряците” в днешния ден, след като преди обед завършиха 1:1 с руския Спартак Кострома и общо четвърта по време на лагера в Турция.

Варненци водеха играта през целия двубой, но така и не успяха да реализират гол. Иван Дюлгеров спаси дузпа, а в 84-рата минута чист гол на Исмаил Иса бе отменен заради несъществуваща игра с ръка.

Мишаел Алвес оправи удар от далечна дистанция в 8-ата минута, който обаче не затрудни вратаря на Беса. В 19-ата минута Иван Дюлгеров спаси дузпа, отсъдена за игра с ръка на Живко Атанасов. В 35-ата минута Мазир Сула опита удар от разстояние, но не намери целта. В 39-ата минута играч на Беса получи топката пред наказателното поле, напредна и се опита да намери далечния ъгъл на Иван Дюлгеров, но кълбото премина покрай страничната греда.

В 38-вата минута Мартин Милушев центрира отдясно, топката достигна до Росен Стефанов, който с крак я отклони към вратата, но тя се отби в страничната греда. Кълбото се върна към Васил Панайотов, който стреля от малък ъгъл, но вратарят спаси. В 40-ата минута Берк Бейхан нахлу отляво в наказателното поле и стреля, но отново стражът на Беса се намеси подобаващо.

Минути след почивката Мишаел Алвес отправи опасен удар, но топката не намери очертанията на вратата. В 68-та минута Исмаил Иса на два пъти се озовава на добра позиция, но вместо да стреля, потърси подавания, но те бяха избито от бранителите на Беса.

Пет минути преди края чист гол за Черно море не бе зачетен. Мишаел Алвес намери с далечен пас Исмаил иса, който си поведе топката с гърди, напредна и прехвърли вратаря, но страничния рефер вдигна флага си за игра с ръка.