Черно море ще се събере за първа тренировка на 7 януари от 14 часа. Зимната подготовка на „моряците“ ще протече на два етапа. Две седмици тимът ще се готви край морето, а на 25 януари заминава за Анталия, където ще имат три контроли с първодивизионни съперници от Европа. На 7 февруари варненци се прибират. На 11 февруари имат контрола с Дунав Русе, а на 14-и с Добруджа. Това ще бъдат последните ни мачове преди двубоя за Купата на България с Локомотив (Горна Оряховица).

Тръгват си двама футболисти - Сашо Александров, за когото БЛИЦ първи писа, че е почти сигурно ново попълнение на "Левски", както и Димо Атанасов.

„Вратарят Илия Николов си поднови договор. Съжалявам за това. Сделката се направи още преди да завърши полусезона, той беше първият, който преподписа. Не мога да ви кажа повече за останалите, които си имат договори. Ако ни напусне някой, ще е изненада. Неведнъж сме казвали, че на сила никого няма да задържаме. Ако имат по-изгодни оферти, сме отворени да им помогнем“, каза Никола Спасов пред "Гонг"./БЛИЦ