Черно море ще разчита на 26 футболисти за пролетния дял от шампионата в "А" група. Това стана ясно, след като последните двама играчи, които пристигнаха на "Тича" в края на миналата седмица, се обвързаха официално с клуба. Новината беше съобщена от ръководството на "моряците" пред "Варна Утре", малко след като халфовете Иван Маркович и Иван Вълчанов парафираха контрактите си.

След последния мач за 2015 година от "Тича" си тръгнаха петима футболисти - Марчин Бургхардт, Вилян Бижев, Варея, Илия Николов и Жиньо, а малко по-късно с клуба се раздели и Мехди Бурабия, за който Левски платиха неустойка на "моряците". В последствие към клуба се присъединиха Георги Илиев, който ще носи капитанската лента през пролетта, Пламен Николов, Влади Романов, Иван Вълчанов и единственият чужденец в зимната селекция - сърбинът Иван Маркович.

Така Никола Спасов ще разчита на група от 26 футболисти, от които трима вратари. Специалистът ще избистря състава за пролетта в турнира "Балчик Къп", който стартира тази събота. Първият съперник на варненци е тима на Дунав (Русе), а срещата е от 14,30 часа на обновения стадион в Балчик.

Групата на Черно море за пролетта:
Вратари: Георги Китанов, Александър Чанович, Иван Дюлгеров
Защитници: Пламен Николов, Траян Траянов, Мамуту Кулибалия, Стефан Станчев, Мишо Венков, Мартин Костадинов
Халфове: Тодор Паланков, Педро Еуженио, Дани Георгиев, Бекир Расим, Илиян Неделчев, Симеон Райков, Георги Илиев, Стенио дос Сантос, Андреас Васев, Влади Романов, Иван Марковия, Иван Вълчанов, Марк Клок, Матиас Курьор
Нападатели: Живко Петков, Бакари, Валентин Йосков