Ръководството на ПФК Черно море и Еденилсон Бергонси стигнаха до споразумение и бразилецът подписа дългосрочен контракт с клуба.

25–годишният халф впечатли с добрите си изяви по време на контролите и треньорския щаб, начело със Стефан Генов, реши, че той може да бъде полезен на отбора.

Еденилсон е роден на 13 септември 1987 г. и е висок е 185 см. Играл е за няколко тима в родината си, последният от които е Жувентуд. След това преминава през италианския Варезе и белгийските Брюксел и Стандарт (Лиеж).

Днес моряците подновиха тренировки, като сутринта проведоха бегово упражнение, а следобед имат занимание с топка на стадиона в Младост. Утре ще стане ясно колко са сериозни контузиите на Ивелин Янев и Мирослав Манолов, получени от коридата в Бургас.

Самуел Камазола и Георги Божилов се подготвят по индивидуална програма, а на Дончо Атанасов и Стамен Ангелов е предписана почивка. Официалното представяне на отбора за новия сезон ще бъде в сряда преди последната 10-а проверка от лятната подготовката. Мачът с Добруджа на "Тича" започва в 18.30 часа.