Черно море е на път да си осигури второ ново попълнение за тази зима след вратаря Пламен Колев, който дойде на "Тича" преди седмица от Видима-Раковски. "Моряците" привличат и 25-годишния атакуващ полузащитник Марлон Фернандес. В кариерата си досега той има 2 участия за националния отбор на родината си Венецуела.

Фернандес е висок едва 165 сантиметра, но впечатлява с бързина и техника. До този момент е играл за два клуба от родината си - Депортиво Тачира и Депортиво Лара. Халфът е представляван от мениджьрската агенция, чийто клиент е и досегашният нападател на Черно море Ермес Паломино, който продължава кариерата си в украинския Заря (Луганск). От агенцията потвърдиха пред "Тема спорт" за трансфера на венецуелския халф в Черно море. "Моряците" го вземат като свободен агент и няма да плащат трансферна сума за него. Фернандес трябва да дойде във Варна на 8 януари и ден по-късно да започне зимна подготовка с тима на Стефан Генов. След минаване на медицински прегледи венецуелецът ще подпише договор за 2,5 години. Условията по контракта му вече са уточнени.

Потърсен за коментар, наставникът на Черно море Стефан Генов нито потвърди, нито отрече за готвения трансфер.

"Не желая да коментирам", лаконично каза специалистът от Пловдив.

По всяка вероятност на "Тича" венецуелецът ще бъде използван като дясно крило. Възможно е Генов да го налага и като плеймейкър зад централния нападател, ако и Георги Божилов бъде продаден на Заря (Луганск). На този етап обаче няма развитие по преминаването на юношата на ЦСКА в Украйна и има големи шансове той да остане във Варна и през пролетта. На "Тича" имаха интерес и към друг венецуелец - Дио мар Диас, но в крайна сметка избраха Марлон Фернандес.

Фернандес започва кариерата си през 2004 г. в Депортиво Тачира. За 6 години играе в 151 мача, в които бележи 12 гола. През 2010-а преминава в Депортиво Лара. За този клуб има 42 срещи и 4 попадения.