Черно море не успя да победи и в третата си контрола от лагера в Турция. Селекцията на Стефан Генов завърши 2:2 срещу бронзовия медалист от първенството на Беларус и носител на купата на страната Гомел.

Порверката се игра при проливен дъжд и силно наводнен терен, което до крайност затрудни играчите на двата отбора.

"Моряците" на два пъти допускаха съперникът им да поведе в резултата - в 8-ата и 58-ата минути. Росен Колев направи 1:1 в 38-ата мин, когато засече с глава центриране на Георги Божилов.

В заключителните минути Черно море упражни траен натиск. На два пъти стража на Гомел отрази удари на капитана Георги Илиев и Божилов, а в 78-ата минута защитник на беларусите изчисти топката от голлинията. Четири минути преди края на редовното време Жоро Илиев се пребори за топката и вкара за крайното 2:2.

Това е първо равенство за "моряците" в Анталия след двете загуби до момента - 0:2 от румънския Спортул и 0:4 от полския Ягелония.

В неделя Черно море се изправя срещу македонския Турново, след което Стефан Генов и футболистите му се завръщат в морската столица.

Съставът на Черно море: Пламен Колев (65-Петър Денчев), Сашо Александров, Александър Александров, Християн Попов, Росен Колев, Симеон Симеонов, Дончо Атанасов (60-Румен Николов), Георги Илиев, Мирослав Манолов (46-Ермес Паломино), Георги Божилов, Адисон (60-Илиян Капитанов)