Черно море разгроми Беласица с 6:0 в първи мач от 25 кръг на “А” група и ще остане на трето място в класирането и след изиграването на останалите срещи. С хеттрик за “моряците” се отчете Даниел Георгиев, който наниза попаденията си още през първото полувреме.

Георгиев даде ранен аванс на Черно море с две попадения в рамките на две минути между третата и петата. Той оформи хеттрика си в 33-ата минута. През второто полувреме с попадения за варненци се отчетоха Йордан Юруков и появилият се на мястото му Георги Какалов, който се разписа на два пъти.
 
Шестото поредно поражение на Беласица намали до нищожни шансовете на тима от Петрич да се спаси от изпадане в “Б” група. Черно море от своя страна запази третото си място в класирането, което дава право на участие в квалификациите за Лига Европа./БЛИЦ

Най-интересното от мача по минути
1 минута - Начало на мача
3 мин - ГОООЛ! Черно море поведе с 1:0 на Беласица с попадение на Даниел Георгиев, който направи двойно подаване с Александър Александров-Алекс.
5 мин - ГОООЛ!!! Черно море вкара втори гол за две минути. Отново попадение на Даниел Георгиев, който се оказа непокрит в лявата част на наказателното поле след пас на Юруков.
16 мин - Удар на Танко Дяков с глава след центринане от фаул минава встрани от вратата.
19 мин - Далечен удар на Стоев, който затрудни Илко Пиргов.
21 мин - Смяна в състава на Черно море. Даниел Димов заменя Атанас Борносузов.
30 мин - Удар на Юруков от воле, но не уцели добре топката и след рикошет в земята тя мина встрани от вратата на Беласица.
33 мин - ГОООЛ!!!! Хеттрик на Даниел Георгиев. Футболистът на Черно море получи топката на границата на наказателното поле след неуспешен опит за изчистване, нахлу в пеналта и прати топката в мрежата на Ангел Манолов.
36 мин - Удар на Даниел Георгиев от границата на наказателното поле, но вратарят на Беласица улови топката.
38 мин - Смяна за Беласица. Бижев влиза в игра на мястото на Михайлов.
45 мин - Жълт картон за Пътников за нарушение срещу Юруков до тъчлинията
45+1 мин - Край на първото полувреме.

46 минута - Начало на второто полувреме. На почивката е извършена втора смяна за Черно море. Тодор Колев заменя радослав Бачев.
49 мин - Удар на Мирослав Манолов среща десния стълб на вратата на Беласица.
55 мин - Далечен удар на Юруков с левия крак едва е спасен от Ангел Манолов с акробатичен плонж.
59 мин - Жълт картон за Дитмар Бикай.
60 мин - Опасен удар на Алекс от фаул затрудни Ангел Манолов.
63 мин - ГОООЛ!!! Черно море вкарва четвърти гол. Йордан Юруков се разписа след хитър пас на Алекс.
66 мин - Трета смяна за Черно море. На мястото на автора на четвъртия гол за "моряците" Йордан Юруков в игра влиза Георги Какалов.
71 мин - ГОООЛ!! Черно море вкара пети гол във вратата на Беласица. Резервата Георги Какалов е точен на празна врата след пас на Мирослав Манолов
75 мин - Втора смяна за Беласица. Ковачев влиза на мястото на Асен Георгиев.
78 мин - Отменен гол на Черно море. Миро Манолов стреля към вратата, Ангел Манолов парира, но Какалов вкара топката във вратата. Попадението на автора на петия гол за "моряците" бе отменено заради засада.
80 мин - Далечен удар на Мариан Огнянов, но топката минава високо над вратата на Черно море.
86 мин - Продължителна опасност пред вратата на Беласица. Алекс опита технично да прехвърли Ангел Манолов, който спаси. При добавката с акробатичен удар Какалов прати топката в аут.
90 мин -  ГОООЛ!! Втори гол за Георги Какалов и шести за Черно море. Асистенцията е на Александър Алексанров.
90+4 Край на мача.

Черно море - Беласица 6:0
1:0 Георгиев (3), 2:0 Георгиев (5), 3:0 Георгиев (33), 4:0 Юруков (63), 5:0 Какалов (71), 6:0 Какалов (90)

Черно море: 26.Пиргов, 84.Кулибали, 6.Дяков, 15.Александров, 4.Бачев (46-13.Колев), 8.Борносузов (21 - 27.Димов), 7.Стоянов, 23.Георгиев, 10.Алекс, 77.Юруков (66-11.Какалов), 31.М. Манолов  
Резерви: 12.Маринов, 20.Лазаров, 5.Домакинов, 2.Пихоцкис, 11.Какалов, 13.Колев, 27.Димов
Треньор: Никола Спасов

Беласица: 1.Ан. Манолов, 3.Ермиев, 23.Бикай, 5.Стоев, 15.А. Георгиев (75-21.Ковачев), 14.Семина, 8.Софрониев, 17.Пътников, 16.Дюлгеров, 20.Михайлов (38 - 11.Бижев), 22.Огнянов
Резерви: 12.Тилев, 11.Бижев, 21.Ковачев, 2.Митушев, 18.Ненов, 24.Савов, 13.Митов
Треньор: Ивайло Аспарухов
 
Варна, стадион “Тича”
Съдия: Станислав Ставров
Жълти картони: Пътников, Бикай (Б)