Черно море завърши 1:1 при гостуването си на Фарул Констанца в контролна среща, играна на базата до Овидиу. Алекси Питу откри резултата през първата част, а Родриго Енрике изравни след почивката. В проверката треньорът на “моряците” Илиан Илиев използва много юноши от школата на клуба.

Черно море не започна срещата по най-добрия начин и допусна гол още в 3-ата минута. С удар от границата на наказателното поле Алекси Питу откри резултата в полза на Фарул. В 13-ата минута Георги Георгиев успя да избие удар с глава след центрира е от корнер.

В 17-ата минута Родриго Енрике отправи опасен удар от дъгата на наказателното поле, но топката премина покрай страничната греда. В 27-ата минута Илиан Илиев изведе Леандро Андраде сам срещу вратаря на Фарул, но офанзивният футболист на Черно море стреля покрай вратата. Малко след това Стефан Велев се оказа на стрелкова позиция и отправи удар, но топката се отби в тялото на бранител и излезе в корнер. След изпълнението му Живко Атанасов с глава стреля в аут. В 30-ата минута много добра атака за Черно море. Родриго Енрике финтира двама футболисти на Фарул, пусна пас вдясно към Виктор Попов, който центрира по земя в малкия пенал, където Вилела се размина с топката.

Малко след почивката Родриго Вилела открадна топката в средата на терена, пусна пас към Стефан Велев, който продължи към Родриго Енрике, а бразилецът с тяло финтира бранител на домакините и насочи топката в далечния ъгъл за 1:1. В 56-ата минута влезлият след почивката Иван Дюлгеров успя да спаси удар от фаул, изпълнен от границата на наказателното поле. Три минути след това Живко Атанасов засече с глава центриране от корнер, но прати топката встрани от вратата. В 65-ата минута Васил Панайотов се опита да прехвърли вратаря на домакините от центъра, но топката мина встрани от вратата. В 70-ата минута Вилела намери Илиан Илиев в наказателното поле, който пое топката с гръб към вратата, обърна се и отправи много силен удар, но стражът на Фарул спаси.

В 75-ата минута Илиан Илиев направи пет смени. В игра се появиха Сами Ел Анаби, Пабло Гарсия, Денислав Ангелов, Павел Георгиев, Цветомир Панов, които заех местата Виктор Попов, Живко Атансов, Родриго Вилела, Леандро Андраде, Илиан Илиев. В 80-ата в игра влязоха Мартин Милушев, Светослав Николов, Росен Стефанов и Калин Георгиев. Те заеха местана на Влатко Дробаров, Васил Панайотов, Стефан Велев и Мартин Дичев.