Ръководството на Черно море си е поставило амбициозна цел за участието в Лига Европа, както ще се казва турнирът за Купата на УЕФА от есента. След победата над ЦСКА с 1:0, шефовете от ТИМ са готови да извадят сериозна сума за лятна селекция, с която отборът да атакува групите на надпреварата.

БЛИЦ научи, че сред трансферните цели на “моряците” са твърдите титуляри на “Армията” Маркиньос и Филипе Машадо. Двамата разочароват с представянето си този сезон и почти сигурно ще напуснат Борисовата градина. Маркиньос е обиден от отношението на феновете и е категоричен, че няма да продължи престоя си при “армейците”.

Треньорът на Черно море Никола Спасов иска поне още един опитен халф и ляв бранител. Ако звездата Александър Александров – Алекс напусне, със сигурност ще бъде взет негов заместник. Шефовете на варненския тим са готови да приберат и някои от изгонените от Любо Пенев футболисти – Евгени Йорданов, Зе Руи или вратаря Даниел Беконо.

В обратната посока може да поеме Рикардо Периш, чийто договор с Черно море изтича през лятото. Португалецът играе като ляв защитник и може да замени Машадо./БЛИЦ