Третият в класирането на efbet Лига Черно море гостува на Ботев Пловдив в дербито от днешната програма от 26-ия кръг на родното първенство. Срещата стартира в 16:30 часа, а "моряците" ще трябва да победят, ако не ускат да изостанат от конкурентите за първото място Лудогорец и ЦСКА, записали победи снощи, съответно над Локомотив Пловдив и Локомотив София.

Ботев пък преследва седмото място, което праща отбора на бараж за Лигата на конференциите. „Канарчетата“ са в битката за Купата на България, където също ще трябва да хвърлят доста сили.

Притеснителното за Черно море е, че през пролетта все още не е печелил като гост. Нещо повече – загуби и двата си мача далеч от „Тича“. На старта на втория дял тимът допусна обрат от Лудогорец (1:3) в Разград, а след това допусна конфузно поражение с 0:2 от Берое в Стара Загора.

За мача с Черно море старши треньорът Душан Керкез ще може да разчита на всички налични футболисти в състава си, с изключение на Антоан Конте.

От 19:00 часа е другата среща от програмата за днес ЦСКА 1948 - Берое.

Домакините излизат като шести в класирането с актив от 37 точки. “Червените” ще трябва да преследват победа, ако искат да запазят тази си позиция и през следващия кръг, тъй като седмият Арда е с 36 пункта. Иначе ЦСКА 1948 няма накъде повече да се цели освен за място в топ 6, защото отборът е далеко от водещите три отбори.

Отборът на Николай Панайотов обаче не се намира в най-добрата си форма. Тимът все още няма победа през пролетния полусезон и е в серия от три поредни загуби. За последно “червените” отстъпиха на Черно море с 1:2.

Берое от своя страна излиза като десети в класирането. Заралии имат в актива си 29 точки, колкото има и 11-ия Славия. “Белите” обаче са с по-лоши показатели и се намират в опасната зона. Старозагорци се нуждаят от точки, за да си осигурят място в групата между 7 и 10 място след разделянето на отборите.