Юношите на Черно море (родени 1997 година) спечелиха осмото издание на международния турнир по футбол за купата на Община Твърдица, съобщиха организаторите за БЛИЦ.

На финала на една от най-силните надпревари за таланти у нас "моряците" победиха с минималното 1:0 Банско и грабнаха трофея.

Ценното попадение за водения от треньора Вальо Русинов тим от Варна реализира Николай Минков в 10-ата минута.

В мач за третото място Академията на Христо Стоичков в Пловдив се наложи с 3:1 срещу Черноморец. Славия завърши на петата позиция, след като би след дузпи Стандарт (Шивачево). В редовното време срещата завърши 2:2, но при наказателните удари "белите" бяха по-концентрирани.http://i.data.bg/08/11/28/1268494_orig.jpg

Талантите от ЦСКА останаха на седмо място на турнира, провел се за осма година в китното градче, разположено в подножието на Стара планина. Важно е да се отбележи обаче, че "червените" с треньор Галин Иванов участваха в надпреварата със състав от деца, родени през 1998 година, а не 97-а, както останалите отбори.

"Армейците" спориха за предпоследното място със Сливен и биха след изпълнение на дузпи, след като в редовното време не бе излъчен победител - 1:1.

Миналогодишният победител Левски този път нямаше участник в турнира. "Сините" обаче бяха изпратили свой скаут в Твърдица. Легендата Александър Костов не пропусна мач от надпреварата, следейки от близо за таланти.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ