Черно море надви шампиона и лидер Лудогорец с 2:1 в мач от 31-ия кръг, пети в плейофите на Първа лига. 37-годишният капитан Георги Илиев (20, 54) вкара два красиви гола за победата, а Драгош Григоре (34) се разписа за „орлите“ от Разград. Успехът на „моряците“ вдъхва надежди на втория ЦСКА в битката за титлата. „Червените“ изостават на 5 точки от първата позиция, но могат да съкратят разликата до 2 точки при успех срещу Ботев в Пловдив в понеделник.

Гостите от Разград стартираха по-активно, но постепенно „моряците“ заиграха по-добре на свой ред създадоха хубави атаки. В 20-ата минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на 25 метра пред вратата на разградчани, а Георги Илиев изпълни перфектно фаула и вкара за 1:0.

Едва в 31-ата минута Лудогорец отправи първия шут по посока на Дюлгеров, но от 3-4 метра Моци стреля в аут. Само две минути по-късно варненци пропуснаха, след като Пламен Димов стреля с глава от 2-3 метра в аут. В ответната атака Лудогорец изравни след центриране от корнер и удар с глава на Григоре за 1:1. Секунди след това Якуб Шверчок излезе сам срещу вратаря, но атаката бе спряна заради засада.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След почивката в 54-ата минута Черно море отново поведе след втори феноменален гол на Георги Илиев, който се разписа за 2:1 със странична ножица след центриране на Ндонгала. Десет минути след това при контраатака на домакините Василев не успя да вкара очи в очи с Ренан от малък ъгъл. Минута след това Ренан увисна след центриране отляво, но Ндонгала не уцели от близка дистанция опразнената врата.

Кешерю и Серкан Юсеин влязоха в игра за гостите, които имаха страхотен шанс да изравнят в 89-ата минута, когато Шверчок проби отляво и шутира, но Дюлгеров изби. Последва сериозно меле, което завърши с неточен шут на Вандерсон над вратата. В третата от шестте минути добавено време Лукуко вкара гол за гостите, но той не бе признат заради засада.

След успеха си Черно море събра 48 точки и се изкачи на четвърто място. Лудогорец остава на върха със 70 точки и 5 повече от ЦСКА, който обаче е с мач по-малко.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019