Черно море не издържа на финалния спринт на Лудогорец в битката за титлата, но днес приема „орлите“ в предпоследното си домакинство, което е от изключително значение в битката с ЦСКА за второ място и директното класиране за квалификационните кръгове на Лигата на конференциите.

Двете домакинства до края със сигурност са сериозен коз на „моряците“, защото тимът се представя изключително силно на своя стадион. Отборът на Илиан Илиев изигра 16 срещи на „Тича“ през сезона и спечели 15 от тях, като допусна равен само срещу Локо (Пловдив). Това означава, че Черно море е спечелил 95,8% от възможните точки на собствения си стадион през този сезон. Головата разлика показва впечатляваща ефективност – 30 реализирани гола и 9 допуснати.

Само два отбора в Европа се представят по-силно от „моряците“ на собствен терен и имат 100-процентов актив през сезона, показва проучване на в. „Мач телеграф“. Това са Галатасарай, който спечели 18-те си домакинства от началото на шампионата в Турция, а днес приема Фенербахче в голямото дерби на Истанбул. Другият безгрешен домакин в Европа е Спортинг (Лисабон), който спечели с 3:0 у дома срещу Шавеш и вече има 17 домакински победи у дома.

Със същия процент на успеваемост на собствения стадион като Черно море (95,8%) са нидерландският шампион ПСВ Айндховен и уелският ТНС, които също имат по 15 победи и едно равенство в 16 домакинства от началото на сезона.

По-назад са Цървена звезда (92,6%), Реал Мадрид (92,6%), Бенфика (92,2%) и др. С 88,3% е германският шампион Байер (Леверкузен), който завърши сезона в Бундеслигата без загуба.