В деня, в който привържениците на „Левски” отбелязват годишнина от победата със 7:1 над ЦСКА, със същия резултат Черно море надделя като гост на Пирин (Разлог) за Купата на България. Носителите на трофея си направиха добра тренировка срещу втородивизионния си съперник, а Вилиян Бижев се отчете с хеттрик. Два гола вкара Симеон Райков, а по един добавиха Бекир Расим и Марк Клок. Почетното попадение за домакините от Пирин бе дело на Димитър Димитров.

Още на почивката "моряците" водеха с 3:0 след попадения на Вилиян Бижев, Расим и Райков. Точен за домакините бе Николай Димитров в 54-ата минута, което се разписа за 1:3, но минута по-късно Бижев уби окончателно интригата с втория си гол.

Клок вкара за 5:1 в 58-ата минута, а Бижев отбеляза хеттрик в 74-ата минута. Секунди преди края Симеон Райков оформи крайното 7:1 за Черно море.

Треньорът на Черно море Никола Спасов бе заложил на оптимален състава след разочароващото представяне с Литекс и момчетата му показаха, че са взели поука.

Двубоите от осминафиналите за Купата на България ще бъдат на 28 октомври, но все още няма определена дата, на която ще се тегли жребия.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016