Черно море започва лятна подготовка без старши треньора Велизар Попов. Той е в София за подновяване на треньорския си лиценз и няма да води заниманията до края на седмицата. Така играчите ще бъдат изведени на "Тича" от треньора на вратарите Красимир Колев, както и от асистентите на Попов Милен Петков и Радослав Боянов. Футболистите ще минат задължителните медицински прегледи утре и вдругиден.

Близо 30 играчи ще се явят на сбора на "зелено-белите". Сигурните нови попълнения са Дончо Атанасов от Берое, Димитър Петков от Локомотив (Мездра) и бразилецът Тиаго, играл за последно във втора португалска дивизия. На заниманието ще присъстват също Даниел Граматиков, Николай Илиев, Владко Костадинов и Янчо Андреев, които досега бяха преотстъпени в Черноморец (Балчик). Те обаче отново ще бъдат изпратени да се обиграват на друго място, тъй като не влизат в плановете на треньора.

Пълноценни тренировки ще започнат Георги Илиев, Георги Божилов и Милен Петков, които бяха контузени през миналия сезон. На този етап не е ясно колко възстановен е Мирослав Манолов, а Михаил Лазаров със сигурност е аут до края на годината. Десният бек бе опериран от скъсани връзки, като освен това има разкъсване на менискуса и хрущяла. По време на паузата "моряците" бяха напуснати от Карамфил Илчев, Атанас Борносузов, Георги Аврамов и Мамуту Кулибали.

За подготовката ще закъснеят бразилците Адемар Жуниор и Ели Маркес. Двамата обаче са информирали за това ръководството на клуба. Те вече имат резервирани билети за неделя и в понеделник ще се присъединят към тренировките на отбора./БЛИЦ