Ръководството на Черно море реагира мигновено след наложените от Дисциплинарната комисия към БФС наказания. Варненци атакуваха централата, обвинявайки я, че се е подала на натиска на Левски след скандалния мач във Варна.

Ето и декларацията на Черно море:

“Решенията на Дисциплинарната комисия към БФС след мача от Купата на страната Черно море - Левски са меко казано скандални. Умишлено брутална игра на Юсеф Рабех срещу Герасим Заков е санкционирана само с 1 мач и 300 лв. глоба, което е смешно. Според член 23 на Дисциплинарния правилник за такова тежко провинение в игрова ситуация при което противниковият играч е с тежка травма и ще отсъства минимум месец, като само късметът го спаси от още по-сериозни последствия, се предвижда наказание до 5 срещи.

За скандалното си провокативно държание и обиди към длъжностните лица спортно- техническият директор на "сините" Георги Иванов е наказан странно защо само с 1 мач. Санкцията на Христо Йовов от 2 мача при положение че той е резерва и влиза неправомерно на терена блъска и обижда длъжностно лице също е минимална. Дарко Тасевски е глобен с 1000 лв. за неприлични жестове Интересно защо е пропуснат удара му с лакът срещу Ради Бачев.

Най-интересното е, че набеденият за жертва в мелето Веселин Минев, който е нанесъл расистките обиди към Ели Маркес и нецензурните реплики към съдията и публиката, дори са не описани в доклада. В него обаче бразилецът прилежно е предложен за санкция от 2 мача и 800 лв. Случайно или не там не са описани ясно и отчетливо чуващите се дискриминационни звуци към Маркес от агитката на "сините".

Всичко това показва двойният стандарт на делегата Неделчо Михайлов, който може би случайно бе делегат и на мача Левски - Черно море от първенство и съвсем неслучайно е секретар на Дисциплинарната комисия. Обръщаме внимание на Българския футболен съюз, който явно отново е започнал да дели клубовете и се е поддал на натиска на Левски."/БЛИЦ