Черноморец Балчик победи с 2:0 като гост вече изпадналия състав на Марица Пловдив, с което запази шансовете си за оставане във Втора лига. Два кръга преди края на сезона тимът от северното черноморие е с 33 точки, като е на четири от спасителния бряг.

В същото време другият представител от региона - Спартак Варна, почти си осигури първото място. "Соколите" победиха Литекс Ловеч с 2:1 и могат да станат шампион във второто ниво на българския футбол още в неделя, стига Септември да загуби в София от Струмска слава. Дори и воденият от Ники Митов столичен тим да вземе всичките си мачове до края, на Спартак Варна са му нужни две точки от мачовете срещу Лудогорец II и Спартак Плевен.

Мачът започна с много движение и настроение от страна на домакините. В началото комбинация на скорост завърши с центриране отдясно, последва удар с глава на Ахмед Ахмедов и страхотен рефлекс на вратаря на гостите Симеон Симеонов. Удар от движение на Виктор Митев едва не порази вратата на ловчанлии. Все пак логичното се случи в 14-ата минута след изпълнение на корнер отляво. Топката бе изчистена по земя, а заелият удобна позиция Даниел Начев я посрещна и от движение с техничен удар отбеляза гол в десния ъгъл на вратата на Симеонов.

В 28-ата минута гостите неприятно изненадаха домакините, развивайки чудесна атака преминала през центъра и дясното крило, завършена с гол от страна на Евгени Игнатов за 1:1. След гола гостите погледнаха по-смело към вратата на домакините и оформиха няколко мелета пред вратаря Никола Виденов. В 48-ата минута дясното крило Ромеш Ивей с техничен удар от границата на наказателното поле изненада вратаря Симеонов, който не успя добре да предвиди траекторията на топката сред куп от играчи и така домакините излязоха напред в резултата 2:1.

В 78-ата минута Евгени Игнатов изпълни прецизен фаул над стената, но вратарят на домакините показа чудесен рефлекс и запази вратата си суха. В 83-ата минута страховит удар на бранителя Сашо Цветков мина на сантиметри над гредата на вратата на гостите. В последните минути Ромеш Ивей имаше възможност за трети гол, но ударът му бе спасен от Симеонов. В даденото от съдията продължение Йоан Бауренски получи втори жълт и респективно червен картон. Така домакините спечелиха с 2:1 и са близо до титлата във Втора лига.