Преди мача с Волфсбург в Черноморец няма кадрови проблеми. Срещата е утре, като наставникът на бургаския тим Красимир Балъков няма да може да разчита единствено на възстановяващия се Георги Божилов. 

Футболистите получиха кратка почивка. Те използваха времето, за да се разходят до Лангенфелд, откъдето взеха сувенири за своите близки. Част от играчите се възползваха от възможността да покарат велосипеди сред красивата алпийска природа.

Медиите в региона отделят сериозно внимание на утрешния двубой, а плакати за мача са разлепени почти навсякъде в градчето и околните селца. Екипи на германски медии следят тренировките и търсят повече информация за бургаския тим преди утрешния двубой. В центъра на вниманието са мениджърът Красимир Балъков и изпълнителният директор Фреди Бобич. Журналистите разпознават вратарят Паскал Борел както и новото попълнение Йохен Зайц.

На една от последните тренировки зрител размахваше шалче на Кикерс, където за последно е играл Матиас Мориц, който пък е на проби и дори вече отбеляза хеттрик в първия двубой срещу Ландек, завършил с разгромното 10:0./БЛИЦ