Сериозен удар по амбициите на Черноморец се стовари вчера, след като стана ясно, че Димитър Телкийски е със скъсан мускул и ще се нуждае от дълго време за възстановяване, пише "Тема Спорт". Направените изследвания са показали, че той има около 2-сантиметрово разкъсване на мускул на прасеца, което предвид възрастта на бившия играч на “Левски”, със сигурност ще ще отнеме 45 дни за лечение.
 
Това на практика означава, че полузащитникът ще пропусне оставащите до края на сезона срещи. На Мечо са назначени специални процедури, които включват активна работа с физиотерапевт. 34-годишният халф така и не успя да покаже качествата си в Черноморец. През зимата той се присъедини към "акулите" и подписа 6-месечен договор, но пропусна част от подготовката на тима заради здравословни проблеми. Той първо изкара вирусно заболяване, а след това имаше болки в десния ахилес.
 
С подновяването на първенството Телкийски постепенно навлезе във форма, но преди седмица пак е усетил болки в десния крак. Така се оказва, че привлеченият заради опита си футболист в Черноморец няма да може да е на разположение на Димитър Димитров за заключителния етап от шампионата, а на бургазлии предстоят повече от сериозни мачове в битката за евротурнирите - с Лудогорец, Литекс, Славия и “Левски”.