Черноморец победи с 1:0 Черно море в последната контрола преди новия сезон, преди която се състоя и официалното представяне на отбора. Двубоят на стадион „Лазур” се игра пред около 2500 привърженици. Единственият гол падна в края на първото полувреме, когато Орлин Старокин проби мощно по левия фланг и сервира топката на новото попълнение Антонио дос Сантос, който реализира без проблеми. Дос Сантос имаше още възможности за гол, при една от които отправи мощно воле, отразено от Пиргов.

През второто полувреме и в двата състава бяха направени много промени, като в хода на играта мениджърът на „акулите” Красимир Балъков смени всички от стартовата единадесеторка. Запомниха се гредата на Йордан Юруков още във втората минута, както и две отлични спасявания на Борел и резервата му Стоян Колев, които запазиха резултата непроменен. За четвърт час в игра за варненци се появи бившата звезда на европейския футбол Марио Жардел.

На 2 август Черноморец стартира в новото първенство на “А” група с мач срещу Академик (Сф) от 21,00 часа на стадион „Лазур”./БЛИЦ