Черноморец (Бургас) победи новака в „А“ група Любимец с 2:1 в контрола. Мачът се игра на тренировъчната база на бургазлии “Гнездо на акули”. Домакините поведоха в 40-ата минута с гол на Лъчезар Балтанов от дузпа. Дотогава момчетата на Димитър Димитров направиха няколко добри пробива чрез Исуф Уатара, но липсваше точност в завършващия удар, пише официалният сайт на клуба.

Марко Родригес също направи фрапантен пропуск. Португалецът излезе очи в очи със стража на гостите, но не успя да го преодолее. Вратарят на „акулите“ Ник Дашев също се намеси добре в няколко ситуации и опази вратата си суха през първите 45 минути. На почивката треньорското ръководство на бургазлии направи няколко смени в състава. Именно две от резервите изработиха втория гол. Петър Атанасов изведе много хубаво Станислав Дрянов, който много технично копна топката и прехвърли вратаря за 2:0. Няколко минути по-късно гостите успяха да отбележат гол. Валери Кулинов се възползва от разбъркване в наказателното поле и оформи крайното 2:1.
Следващата контрола на бургазлии е на 6 юли (събота) от 11:00 часа, срещу Светкавица (Търговище). Спарингът ще се проведе отново на кампуса “Гнездо на акули”.
Междувременно стана ясно, че камерунският младежки национал Марк Пангво пристигна на проби в Черноморец. Таранът, играл в родината за Сабъл, дори вече взе участие в контролата срещу Добруджа (1:0). Преслав Йорданов пък по всяка вероятност си тръгва от Бургас. Според информации, той е на проби в руския Луч-Енергия (Владивосток).