Председателят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Бончо Генчев и заместник кметът на Община Велико Търново професор Георги Камарашев откриха второто издание на футболния турнир за деца в памет на Трифон Иванов. Двамата пожелаха на момчета от шестте участващи отбора да покажат на терена най-доброто от себе си, да следват пътя на легендарния защитник и да постигнат неговите спортни успехи.

Гости на откриването  на стадион "Ивайло" бяха майката на Трифон Иванов - Марина, кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Комисията за младежта и спорта към Великотърновски общински съвет Мария Илчева, спортните експерти Георги Давидов и Йордан Дурчев, кметът на Поликраище - Димитър Тодоранов. 

Тимовете са съставени от деца родени след 1 януари 2006 г. и са разделени в две групи, а мачовете се провеждат в две полувремена по 30 минути. 

В Група „А“ са Етър (Велико Търново), Черноморец (Бургас) и ЦСКА, а в Група „Б“ - Локомотив (Горна Оряховица), Левски (София) и Берое (Стара Загора). В първите две срещи Черноморец победи ЦСКА с 4:2, а Левски и Берое завършиха наравно 1:1. 

По-късно са мачовете Етър - Черноморец, Локомотив - Левски, ЦСКА - Етър и Берое - Локомотив.

Срещите за разпределяне на местата от първо до четвърто са на рождената дата на знаменития бранител – 27 юли. Финалът на турнира започва в 11:30 часа, а награждаването на призьорите е веднага след последния съдийски сигнал.

Първото издание на спортното събитие в памет на Трифон Иванов бе през миналата година, а победител стана Лудогорец (Разград). Организатори са Община Велико Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и ОП „Спортни имоти и прояви“.