Черноморец може да подпише договор с национала на Джибути Исмаил Ахмед Кадар Хасан. 25-годишният ляв халф има и френски паспорт. В последните 4 години той е играл за словашкия Дунайска Среда.

176-сантиметровият футболист е юноша на Лил, но не успява да се наложи в тима и изкарва 2 години в четвъртодивизионния френски Лескун, след което преминава в тима от Словакия. Именно с изявите си там става национал на Джибути и изиграва 4 срещи в световните квалификации за първенството в ЮАР през 2010-а.

Ако Исмаил Хасан успее да убеди Херо, че притежава качества да носи екипа на "акулите", ще излезе без пари на Черноморец, пише "Тема спорт". Продължават пробите и на останалите чужденци - Лусала, Куатара и Касем. До първата контрола на Черноморец на 7 юли срещу Септември (Симитли) при "акулите" се чакат още легионери.

Звездата на тима Аатиф Шаешу обаче напусна лагера на отбора във Велинград и замина за Турция. Очаква се до часове да бъде продаден в местен отбор. Най-сериозен интерес към халфа проявяваше Сивасспор, който беше готов веднага да извади 600 хиляди евро за правата му. Аатиф обаче е и в плановете на Трабзонспор и Самсунспор.

Започналият подготовка с "акулите" вратар Свилен Нотев беше освободен от Черноморец. Той е показал качества и бургазлии ще продължат да следят развитието му. Младокът, който е висок 2 метра, всяка седмица ще провежда по две тренировки с Черноморец, но ще пази отново в третодивизионния Мастер.