Черноморец (Бургас) се отчете с най-много на брой проектонационали при момчетата, родени през 1996, 1997 и 1998 г. Днес на стадиона в Долно Езерово се събраха най-талантливите малки футболисти от трите набора от школите в Бургас, Сливен, Несебър, Поморие, Созопол и други селища от югоизточната зона.

Селекцията е извършена от треньорите в съответните центрове, а с избраните деца тренировки провежда специалистът от футболната академия на Черноморец Мирослав Кралев. Той ще бъде координатор на подбора за зоната, започнат в цялата страна по похвална инициатива на БФС за откриване на таланти от най-ранна възраст и полагане на специални грижи за израстването им.

При набор 96 днес в Долно Езерово присъстваха шестима възпитаници на треньора Владо Вълчев от школата на "акулите", а при наборите 97 и 98 (треньори: Тодор Койчев и Малин Орачев) фигурираха 11 деца. Момчетата от селекцията ще се събират всяка сряда в продължение на 5 седмици, след което в края на месец май ще изиграят контролна среща със свои връстници от пловдивската зона.

Подобни спаринги ще има и между други съседни географски области. На мачовете ще присъстват националните селекционери за родените през 1996, 1997 и 1998 г. Според видяното те ще определят своите избраници за отборите, които ще защитават честта на България в предстоящите изпитания за трите възрастови групи. /БЛИЦ